Nieuws

Cursus Lotus Instructeur

Schrijf nu in voor de cursus Lotus Instructeur.

Begin 2017 wordt er bij voldoende deelnemers een opleiding lotusinstructeur gehouden.

Inschrijven voor deze cursus is nog mogelijk tot 1 december 2016

De toelatingstoets wordt gehouden op 10 december 2016

U kunt het volledig ingevulde aanmeldformulier zenden aan het secretariaat. Email: 

Het formulier kunt u hier downloaden

Oranje Kruis boekje 27e druk

In onderstaande documenten vind je meer over de 27e druk van het Oranje Kruis Boekje

Met ingang van 1 januari 2017 worden de examens voor het Diploma Eerste Hulp volgens de vernieuwde richtlijnen afgenomen. In dit document vind je de exameneisen.

De Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016 vormen de basis van de 27e druk van Het Ornje Kruis Boekje. De eerstehulphandelingen zijn gericht op de meerwaarde voor het slachtoffer. Handelingen waarvan de meerwaarde niet wetenschappelijk onderbouwd is, worden vermeden. Dit betekent dat een aantal handelingen uit de 27e druk is verdwenen of aangepast.In dit document de verschillen tussen de 26e en 27e druk.

Healthbook: het complete overzicht

Healthbook is een gezondheids-app die onder andere je hartslag, slaapritme en je activiteiten bijhoudt, alsmede je bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Daarnaast kan Healthbook je voeding, ademhaling, je gewicht en de hoeveelheid zuurstof in de lucht in de gaten houden. De interface doet denken aan een kaartenbak: elke functie wordt – net zoals het geval bij Passbook – gerepresenteerd door een kaart. Daarbij is het tevens is het mogelijk om een kaart voor noodgevallen in te vullen, met daarin je naam, bloedgroep en de medicatie die je gebruikt.

Help met de HELP! app

Je bent getuige van een mishandeling op straat. Of je ziet iemand met z'n fiets hard tegen een paal aanrijden, vallen en niet meer opstaan. Hulp kan snel komen, mede dankzij technologische vooruitgang. Via de HELP! app bel je met één druk op de knop direct naar de alarmdienst 112.

Lees meer

Deel met uw contacten